VIDEO VSEBINE

Način dela


Baletna pravljica je pripravila za vas ONLINE vadbo, ki je primerna za otroke in mladino. Uvodni treningi so razgibanje telesa, seznanitev z osnovnimi ogrevalnimi vajami skozi igro, glasbo in plesom, s pomočjo plesnih in gibalnih rekvizitov. Poudarek je na pravilni drži, kot osnovi za vsakršno plesno udejstovanje. Spoznavamo baletne pozicije rok, nog, osnovne vaje za gibljivost, plesno ritmiko in dinamiko plesa ter plesnih korakov. V nadaljevalni skupini delamo vaje ob drogu. Ure gimnastike dodatno spodbujajo otroka pri boljši koordinaciji, naučijo se pravilnih prevalov, mostov, stoje, koordinacije, pridobijo moč in boljšo koncentracijo.

Pri uri sestavljamo zanimive plesne točke, kjer otroci naučene elemente povezujejo v lahkotne koreografije, ki se med seboj pravljično povezujejo.

Za vadbo potrebuje vadeči ustrezni prostor, vadbeno podlogo in vodo.

Vsak mesec bomo izžrebali srečno nagrajenko ali nagrajenca, ki nam bo na naslov: lea.sitar@gmail.com poslal(a) posnetek ali fotografijo naučenega plesa iz video vsebin ter ga nagradili tako, da mu omogočimo snemanje v našem studiu.

Vsebine si lahko ogledate na povezavah: